martes, 20 de febrero de 2007

Mora vol salvar Can Fàbregas

Mora avui durant la roda de premsa














El candidat de CiU, Joan Mora, ha donat avui un dels primers cops d'efecte de la preprecampanya de les municipals. Mora ha convocat la premsa a la fàbrica Fàbregas i de Caralt i en un missatge clarament populista ha dit el que alguns "mataronins de tota la vida" històricament enfrontats al desarrollista govern socialista desitgen sentir en aquests moments: no hem de tirar a terra Can Fàbregas i de Caralt, es pot fer la locomotora comercial però mantenint l'edifici i l'Ajuntament ha d'aturar el concurs per la concessió de la llicència. El candidat ha justificat la petició dient que hi ha irregularitats jurídiques en el concurs. Mora intentava així fer-se en l'abanderat de la causa patrimonialista de la ciutat i posar-se a la butxaca els nombrosíssims col·lectius i ciutadans -hi ha 2.600 signatures entregades dilluns a l'Ajuntament- que estan en contra d'enderrocar la fàbrica.

L’afer de la fàbrica Fàbregas i de Caralt porta camí de convertir-se en un dels grans temes de la precampanya electoral i en un dels principals maldecaps pel govern municipal. La pressa amb què l’executiu liderat per Joan Antoni Baron ha obrat les darreres setmanes per resoldre la qüestió de la locomotora comercial ha donat arguments a l’oposició i ha generat un moviment opositor a la ciutat que ha cristal·litzat amb el naixement d’una plataforma contrària a l’enderrocament de la fàbrica. De moment la causa havia rebut el suport de grups com la Candidatura d’Unitat Popular o la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró, però avui el candidat de Convergència i Unió, Joan Mora, ha pres partit obertament en el tema per primera vegada. Ho ha fet amb una jugada molt previsible però segurament prou efectiva i efectista.

Ganivets al govern municipal
Mentrestant al govern municipal els ganivets volen sense cap dificultat. La última situació galdosa l'ha protagonitzat el president del Patronat de Cultura, Jaume Graupera, que ha derivat els marmessors de Ca l'Arenas a l'alcalde i a la regidora d'Obres després que aquests li demanessin per uns arranjaments de l'edifici, que el titular de cultura no ha aconseguit resoldre sis mesos després de la inauguració del centre. A la plaça de les Tereses estan que bufen amb Graupera i ja somien amb què ERC -que s'ha demostrat un aliat bastant controlable durant aquest mandat- sigui la única clau que necessitin per governar la ciutat i així es puguin oblidar de Jaume Graupera.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Esperem que no només sigui el PSC el que es pugui oblidar durant un temps