martes, 27 de febrero de 2007

ERC treu pit dins al govern i el PSC vol acabar amb el Monumental

A l'esquerra la xemeneia de la fàbrica Fàbregas i de Caralt.
A sota: una foto, cinc socialistes (Mas, Prados, González, Castells i Baron). Col·locació de la primera pedra del Tecnocampus. Font: Romuald Gallofré (capgros.com)













Avui per tercera vegada, el soci petit del tripartit mataroní, Esquerra Republicana, s'ha desmarcat del grup majoritari el PSC en l'afer de la fàbrica Fàbregas i de Caralt -que ja veig que no ens desempallagarem d'ell en tota la campanya-. Francesc Teixidó, l'alcaldable "tranquil" dels republicans, va proposar ahir als seus companys de govern mantenir únicament la xemeneia de l'edifici i transportar-la a un altre indret. Una proposta salomònica que li permet quedar bé amb la plataforma Salvem Can Fàbregas i treure pit dins el govern, que ja li convé. Dèiem que els independentistes s'han desmarcat per tercer cop dels socialistes: les dues anteriors ocasions han estat la picabaralla entre els alcaldes socialistes i el conseller Puigcercós per la gestió de les oficines cíviques de la Generalitat en el territori i la queixa dels republicans per la presència divendres passat a l'acte de col·locació de la primera pedra del Tecnocampus del conseller d'Economia Antoni Castells (PSC) en comptes del titular d'Innovació, Universitat i Recerca Josep Huguet (ERC). Després d'una època de gran submissió -almenys mediàtica- al "diktat" de Joan Antoni Baron, sembla que els republicans es desperten.

La segona notícia interessant d'aquests dies és que els socialistes han recuperat la idea de tirar a terra el Teatre Monumental. Aquesta proposta, compartida amb CiU a mode de "gran coalició", ja era present en la campanya de les municipals de 2003 -com explicàvem l'altre dia- però dissabte durant la jornada de cultura convocada pel PSC a l'Espai 1 del Monumental el propi alcalde Joan Antoni Baron ho va anunciar. El quid de la qüestió és que durant els últims quatre anys ICV, que ha governat Cultura, no ha volgut ni sentir a parlar de la qüestió -per més que a la Mostra d'Equipaments Culturals del Museu la idea torna a sortir-. La proposta de Jaume Graupera era intentar concertar primer amb les sales privades del centre de la ciutat –tot i que ben poca cosa s’ha fet- abans de pensar en un nou teatre. Sigui com sigui els socialistes diuen ara que volen deixar enllestit el projecte pel 2011. Una curiositat: aquesta proposta apareixia en el discurs de l'acte que l'alcalde va penjar al seu bloc el cap de setmana però en canvi no constava en el discurs enviat des de la plaça de les Tereses als mitjans de comunicació. Descordinació? Anècdotes a part, el fons de la qüestió és que els socialistes volen governar Cultura sigui sols o amb coalició. Un avís en tota regla a Jaume Graupera, el qual els socialistes volen perdre de vista com sigui. Si no ho aconsegueixen, el marcaran de molt aprop.

1 comentario:

Anónimo dijo...

És possible que les bases d'ICV es facin empassar també el tema de Can Fábregas a la seva direcció. Es veurà en 2-3 dies....