domingo, 25 de febrero de 2007

Què fer amb la immigració

Sembla que la immigració serà un dels grans temes de la campanya de les municipals a Mataró i a tot arreu. Ja ho va ser en les autonòmiques, però està clar que el tema si a alguna administració toca d'aprop és a la municipal, que al capdavall és qui ha de resoldre els problemes derivats d'aquest fenomen, que n'hi ha i bastants.

En aquest sentit cal felicitar el candidat de CiU, Joan Mora, per haver llançat la primera proposta concreta respecte aquest tema, en la seva presentació pública fa dos dilluns a la Sala Cabañes. Mora va apuntar la possibilitat que, per seguir rebent les ajudes socials a les que tenen dret com a persones en situació econòmica desfavorida -no per ser immigrants, compte!-, els immigrants podrien estar obligats a passar un curs de coneixement del país, tal com ja fa l'Ajuntament de Vic, per exemple, governat per CiU. Jo no entraré a discutir si és o no una bona proposta, déu me'n guard, però si que insisteixo que l'important és proposar coses: la gent està preocupada pel tema i per tant els polítics tenen l'obligació de pensar i repensar com s'afronta aquest repte.

És curiós, si més no la resposta de la resta de grups respecte la proposta de Mora, sobretot mirant els rengles de govern. En declaracions a Mataró Ràdio, Ramon Bassas (PSC) va posar en dubte la viabilitat de la proposta perquè segons ell els ajuntaments no tenen competències en aquest sentit, Toni Guirao (ICV) la va rebutjar frontalment i en canvi Francesc Teixidó (ERC) va dir que es podia estudiar sense tancar-hi la porta. I, quines paradoxes, en el mateix sentit es va pronunciar Paulí Mojedano (PP). A veure, doncs, si els nostres polítics són capaços de generar propostes imaginatives al voltant d'aquest tema.

8 comentarios:

Anónimo dijo...

Porque no le preguntas a Bassas y Baron que piensan sus militantes y simpatizantes del tema de los inmigrantes.
En la C/ Valencia la otra tarde escuche cosas muy fuertes a algun afiliado o simpatizante SOCIALISTA.
Pregunte Sr. periodista

Anónimo dijo...

CIU ja ho va dir que copiava el model nòrdic de serveis socials: Si que el copiava, però no el model del Serveis de polítiques de Benestar Social, de plans d'igualtat home-done, d'atenció a les persones... no, això no, i ja va quedar molt clar amb el CARNET SOCIAL PER PUNT.
Ara, copia el model nòrdic, que ja il·lusiona a Alemanya de fer passar un examen a tots els nouvinguts/des, i una "duríssima" entrevista d'arrelament....
Per cert, l'afirmació que reven ajuts per ser immigrants... cerqueu alguna que sigui diferent a la d'escolarització obligatòria per ser nouvingu´t... que cerquin abans de parlar, que seria el correcte.
D'altra banda, l'Ajuntament que vol fer en polítiques migratòries amb el model d'externalització pervers de professionals d'acollida i mediació?

Des de Rocafonda.

Anónimo dijo...

Seguint aquest raonament els campions seran els de Plataforma per Catalunya: només faran propostes sobre la immigració. Encara que siguin xenòfobes i fatxes, però seran propostes!
Eleccions o una subhasta?

Anónimo dijo...

He viscut molts anys al carrer València, segurament "lo que escuchó de algún afiliado o simpatizante socialista" jo ja ho he sentit a dir a militants o afiliats de Convergència sobre els "xarnegos" del Poble Sec. Espero que els veïns de Cerdanyola no perdin la memòria.

El tema de la immigració és complex. El senyor Barón ho sap bé, al Pla d'en Boet, el seu barri, també és un "problema". El senyor Mora, és clar, cansat dels moros de Rocafonda va resoldre el problema anant a viure a la torreta de Cabrera (aquest és l'esperit de la dreta, ho ha estat sempre).

Anónimo dijo...

vladimir, lo que se dijo era en la sede del PSC de Cerdanyola con la presencia de Baron y Bassas en lo que llaman un cafe con......

Anónimo dijo...

Tomando el café uno está distendido y dice cosas poco meditadas. Estoy convencido que los problemas de la inmigración se arreglarán, cómo se arreglaron en el pasado (desde la izquierda, claro).

Anónimo dijo...

Oye, Vladimir, los de Cerdanyola no perdemos la memoria ni los programas electorales ofrecidos puerta a puerta, reitero, NO PERDEMOS LA MEMORIA¡¡¡¡.
Para muestra un boton, perdon dos.
DOS VIDEOS:
Versió 2:
http://www.youtube.com/watch?v=wjn6GFvpazw
Versió 1:
http://www.youtube.com/watch?v=cB1bHf-_NJo

Anónimo dijo...

Pues sí, esto es lo que va a pasar dentro de muy poco como esto continue así, además con mucha razón, señores esto es lo que hay, nos invaden cada dia más. No quieren integrarse. No quieren Relacionarse. No quieren nuestras costumbres. Pues... NOSOTROS NO LOS QUEREMOS A ELLOS.

¡¡¡Arriba España!!!