martes, 6 de marzo de 2007

El PP: d'entrada, molt millor a la 'pole position'

El Partit Popular, d'entrada, encara la campanya per a les municipals d'enguany molt millor que el 2003. Llavors, recordem, les eleccions van ser just dos mesos després de la invasió de l'Iraq per part de tropes nordamericanes i britàniques, una decisió en la qual va tenir tant a veure l'expresident espanyol José María Aznar. L'excap de llista dels populars, Joan López, ha explicat que confegir les llistes va ser complicat, en aquest ambient, i que van haver d'anar a buscar velles glòries del partit (de l'època d'Alianza Popular més que del Partit Popular, per entendre'ns). Paradoxalment, però, els votants mataronins del PP -que són anònims, no com els candidats- van aixecar-se com un sol home i van aconseguir col·locar ni més ni menys que cinc regidors populars a l'Ajuntament, a només un dels que va obtenir el principal partit de l'oposició, CiU.

Deiem que els populars locals encaren molt millor aquesta campanya perquè el context general no és el mateix (per bé que el nivell de crispació que el PP està traslladant a l'arena política espanyola segurament també es farà notar en aquestes municipals) i, sobretot, perquè els populars mataronins tenen un nou candidat que coneix la ciutat quasi tan bé com els socialistes. Joan López va deixar el llistó alt amb el seu to incisiu i a vegades radical, però el cert és que des que a principis de 2003 Paulí Mojedano va passar a ser l'home fort dels populars a l'Ajuntament -ocupant la plaça d'alliberat que poden tenir tots els partits de l'oposició-, aquest exempresari del tèxtil local ha posat els cinc sentits a construir una alternativa al projecte socialista de ciutat. I sovint ha aconseguit que, mediàticament, semblés que el principal grup de l'oposició era el PP i no pas una CiU poc àgil i embolicada amb la renúncia de Joaquim Esperalba i un llarg procés per decidir-ne el substitut.

Si diem, doncs, que el PP encara millor aquestes municipals que les de 2003... hem de donar per descomptat que els populars mantindran els cinc edils aconseguits llavors i que encara podrien treure'n almenys un de més, atrapant CiU si no és que els de Joan Mora també són capaços de pujar un regidor i recuperar terreny pel conjunt del centredreta mataroní. En aquest cas estaríem parlant de sis més set regidors, arribant a tretze. Estarien només a un de la majoria absoluta. Presidirà a partir del mes de juny Paulí Mojedano l'Institut Municipal de Promoció Econòmica amb Joan Mora de batlle de la capital del Maresme?

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Has clavado los números que ellos mismo manejan. Si a todo esto le sumamos que los pequeños, léase CUP y AVdM, si sacan alguno que seguro que si, no estarán por la labor de apoyar a los que están ahora se acabo el reinado de los socialistas en la ciudad.

Precisamente estos números los hace mucha gente. Esto es lo que hace que estén tan nerviosos.

Nunca la ciudad ha estado tan cercana al cambio de "régimen"

Anónimo dijo...

doncs que et vols que et digui, jo no estic per un pacte CiU-PP, lamentaria bastant que el senyor Mora, predicador del català més masista (vease Artur Mas), es declinés per fer govern amb el PP.
A més, vosaltres creieu que en un mateix govern podren compartir cadira CUP i PP...
Senyors de CiU, no es venguin al castellanisme hipòcrita de criticar tot el que ve, que està practicant el PP!

Anónimo dijo...

Que vols que et digui, aixó de anar primer els del PP?????
http://www.totmataro.cat/portal/index.php?option=com_poll&task=results&id=35