lunes, 19 de marzo de 2007

La proposta de la bicefàlia socialista

1. Joan Antoni Baron
2. Ramon Bassas
3. Alícia Romero
4. Montse López
5. Oriol Batista
6. Esteve Terradas
7. Francesc Melero
8. Carmen Esteban
9. Ana M. Barrera
10. Carlos Fernández
11. Ivan Pera
12. Núria Aguilar
.
Aquesta llista és la proposta que l’executiva controlada per Ramon Bassas presentarà aquest dimarts a l’assemblea del partit. La candidatura la va avançar divendres Televisió de Mataró. Fa quinze dies, TVM també va avançar que en aquesta candidatura no hi hauria ni Pilar González ni Arcadi Vilert. La versió del l’alcalde Baron és que el partit en prescindeix per voluntat pròpia dels implicats. En canvi, els implicats diuen que “han plegat”. I, en realitat, se’ls ha convidat a marxar o simplement se’ls ha fet fora. És una mica com el joc del telèfon.

La llista de l’executiva l’ha d’aprovar l’assemblea. Podria patir algun canvi, però és poc probable si es té en compte que Bassas procura tenir-ho sempre tot ben lligat. Segurament, Bassas i Baron només hauran d’aguantar amb estoïcisme les crítiques del sector rebel del partit, que és petit i poc poderós. I segurament l’assemblea serà només un tràmit perquè es faci el que Bassas i Baron deuen haver decidit en els seus dinars. Precisament, Pilar Gonzàlez els va retreure divendres passat que al partit “hi falta reflexió” i que els aparells s’han convertit en “màquines de gestió”.

En qualsevol cas, la candidatura de la bicefàlia Bassas-Baron ha posat sobre la taula almenys dos elements a tenir en compte.

A. Aquesta llista és la primera de Joan Antoni Baron. No és cap herència. És l’aposta d’un cap de llista que, aquesta vegada, si es converteix en l’alcalde serà per mèrits propis. No deurà res al partit. Els ciutadans l’hauran votat a ell. En canvi, aquesta candidatura duu l’aparell del partit directe a l’alcaldia. Sembla que, malgrat tot, Joan Antoni Barón se senti en deute amb Ramon Bassas, que és el numero dos de la llista. És una candidatura monocolor. No hi apareix ningú que formi part d’una corrent independent. S’han desempallegat de les veus discordants.

B. Una part de les bases no ha entès com s’han confeccionat les llistes. Algú haurà d’explicar per què s’ha degradat al regidor Ivan Pera a un lloc per sota d’Ana M. Barrera i Carlos Fernández. Primer perquè tots dos són nous en posició de sortida. I després perquè Barrera també és nova al partit i no se li coneixen més mèrits que ser de la Hermandad La Armonia. En canvi, a Núria Aguilar se li ha assignat el 12, i s’ha prescindit d’Anna Bruguera, número 14 de l’última candidatura de Manuel Mas. Alguns afirmen que es passa d’ella perquè s’ha mantingut al marge de les JSC que segueixen l’alcalde a inauguracions i actes oficials diversos.

Els criteris per confeccionar les llistes i la perfecta conjunció de l’aparell i l’alcaldia seran, segur, motiu de comentari a l'assemblea.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Res a dir, és la llista que tria el PSC. Però fora bo que alguns desl que entrin a l'ajuntament siguin gestors, bons getors i no només polítics a l'ombra o polític de blog.

Anónimo dijo...

Com és que us heu assabentat abans vosaltres que la majoria dels militants de base? Expliqueu que divendres ja teníeu els vídeos preparats dels vostres arxius (fins i tot dels nous)amb imatges dels 12 primers de la llista!
D'altra banda diré que no entenc que l'Ivan no hi vagi davant de les noves adquisicions, NO ho entenc!
Com sabeu tant?

Anónimo dijo...

Doncs ha servit de poca cosa les discrepàncies a l'Assemblea, s'han limitat a No respondre persones que han fet preguntes directes i contundents.
Com a militant estic del tot decebut, això és despreciar les persones.