sábado, 24 de marzo de 2007

Tornen les manis a Mataró

El centre de la ciutat ha viscut aquesta tarda de dissabte una manifestació on segons la policia han participat unes 250 persones, tot i que els organitzadors eleven aquesta xifra fins a mig miler. La d'avui no era una "mani" general amb rèplica a Mataró com les darreres grans concentracions -la de l'11-M, la de la guerra de l'Iraq-... sinó una iniciativa en clau absolutament local. Els manifestants han sortit al carrer per reclamar al govern municipal que faci marxa enrera en la seva voluntat de descatalogar i tirar a terra la fàbrica Fàbregas i de Caralt del carrer Biada. És un tema -el de l'urbanisme i el patrimoni arquitectònic- que amenaça en convertir-se en un dels grans elements de la campanya electoral que ja toquem amb els dits. Justament ahir coneixíem el sorprenent -a aquestes alçades- desmarcament d'un dels tres grups del govern (ERC) de la gestió que ha fet el regidor d'Urbanisme, Arcadi Vilert (PSC), d'un afer que l'executiu de Joan Antoni Baron ja es pot dir a hores d'ara que no ha sabut controlar de forma adequada. En el mateix moment, el cap de llista de CiU, Joan Mora, anunciava la seva presència a la convocatòria.

No se li escapa a ningú que diversos dels "partits petits" que competiran en aquestes municipals usaran el tema de Can Fàbregas per ensenyar la cara més amarga del govern municipal. Només feia falta tenir els ulls oberts, avui a la plaça de Santa Anna: Pep Manté, expresident de la Comissió Política Local d'ICV (i crític amb la direcció actual de Guirao i Graupera, com els escindits d'EUiA), aguantava el mític megàfon d'Antonio Ruiz (tenia enganxines de la formació Alternativa Vecinal de Mataró) mentre una de les membres de plataforma llegia el manifest. I a poca distància, Joan Jubany i altres membres de la CUP somreien. Si aconsegueixen fer quallar el missatge de que el govern municipal "passa del patrimoni"... tenen molt de guanyat per assaltar l'Ajuntament.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Sr. Salicrú, a veure si afina la seva capacitat d'anàlisi (sic) i comença a saber quins són els temes importants de la ciutat- els temes claus- i quins són els que només importen a quatre gats de tota la vida ( vostè entre ells...).
I en aquest cas concret, el tema és escollir entre 1000 llocs de treball o 4 parets.

Anónimo dijo...

Suposo que tens present que la Plataforma "Salvem can Fàbregas" està formada per la gent que vol "salvar Can Fàbregas". Gent de tota mena i condició, ideologia inclosa que s'oposa a l'enderrocament arbitrari d'un bé arquitectònic que és patrimoni de tots els mataronins. Tingues present que això alhora de polititzar el teu article, sense tenir present la feina de "tots" els que en formem part que no ens significat mai com militants, ni crítics de cap partit. De tota manera, et donem les gràcies per donar la teva opinió, que enllaçarem a la nostra pàgina.

T'enganxem el comunicat d'agraïment que hen penjat a la nostra pàgina

Comunicat de la Plataforma Salvem Can Fàbregas

La manifestació d’aquest vespre per “Salvar Can Fàbregas” ha estat un èxit. Feia anys que a Mataró no es mobilitzava tanta gent per fer sentir la seva veu. Avui ho ha fet per defensar un element del nostre patrimoni arquitectònic i industrial: la fàbrica de can Fàbregas i de Caralt.

Des de la Plataforma, volem donar les gràcies a les persones que s’han manifestat avui amb nosaltres i a tots aquells que, amb adhesions, assistència a les assembles, correus, signatures, pancartes, i paraules d’encoratjament - o un somriure - ens ajuden a seguir endavant, i a Salvar can Fàbregas.

Gràcies a tots

La Plataforma “Salvem can Fàbregas”

salvemcanfabregas@gmail.com