domingo, 4 de marzo de 2007

Les dones de Joan Antoni Baron

El candidat socialista Joan Antoni Baron necessita dones. I se suposa que ja les deu tenir totes escollides. L’alcalde s’ha compromès a presentar una llista paritària, d’acord amb l’avantprojecte de llei orgànica d’igualtat entre homes i dones. L’anomenada llei d’igualtat, que va iniciar el seu tràmit parlamentari el març de 2006, estableix que cap dels dos sexes ha d’estar representat per sota del 40%. Això significa que, en una llista de 27 candidats i 3 suplents hi haurà un mínim de 12 dones i un màxim de 18 homes. A més, la llei d’igualtat obligarà a mantenir la proporció en franges de 5. És a dir, que de cada cinc candidats dos hauran de ser dones. I la pregunta és: Quines són les dones de Joan Antoni Baron? Ell i el primer secretari del PSC, Ramon Bassas, guarden silenci sepulcral sobre la composició de la llista.

Si els socialistes repetissin els resultats dels anteriors comicis, Baron necessitaria almenys 4 dones preparades per governar una cartera. Les ha d’escollir tenint en compte que Consol Prados ja té feina al parlament i no té ganes de tornar. I que Pilar González, la número 2 de Mas, ja ha col·locat la primera pedra del Tecnocampus i té un peu a fora de l’equip de Baron. A la candidatura que l’exalcalde i diputat Manuel Mas va presentar el 2003 i que ha heretat Joan Antoni Baron hi havia 20 homes i només 10 dones. Dues dones separen la llista de Mas de la llei d’igualtat.

Si no hi ha cap sorpresa, l’alcalde Baron té un estret marge de maniobra per posar-hi remei. Alícia Romero i Montse López tenen tots els números per ocupar la quota femenina entre els 5 primers llocs. Romero podria, fins i tot, ser la segona o la tercera de Baron. Té una àmplia formació acadèmica i ha reconduït la gestió a l’IMPEM amb diligència i fermesa. El partit es va veure obligat a confiar en ella per aquesta tasca i l’ha resolt amb eficàcia. Segur que tindrà recompensa i començarà la seva tercera legislatura amb només 30 anys i com una peça fonamental del projecte socialista a Mataró. De fet, tant Romero com López tenen pes específic en la confecció del programa i la campanya del PSC. Núria Aguilar és un dels noms que es podrien situar en els cinc llocs següents. Actualment treballa al Consell Comarcal del Maresme i ha estat la responsable de comunicació a Mataró durant les campanyes del referèndum i les autonòmiques. Ella no apareixia a la candidatura dels últims comicis. Tampoc hi era Ana M. Barrera, que s’ha incorporat al partit recentment i la seva condició de dona la podria catapultar. Ella forma part de la comitiva de les JSC que últimament apareix als plens municipals. Per fer-se un lloc a la zona de sortida probablement competeixi amb Anna Bruguera, que és de la junta del PMC i ocupava el número 14 a la candidatura de Manuel Mas. Ella, en canvi, no s’ha deixat veure en els actes de partit ni forma part de l’habitual comitiva de joves que segueix l’alcalde a les inauguracions. Aquesta legislatura, Bruguera s’ha quedat a les portes de ser regidora després de la marxa de Manuel Mas i Consol Prados. Per saber amb certesa la composició de la primera llista de Baron caldran encara unes setmanes d'espera. D'aquí a poc coneixerem quines són les dones que Joan Antoni Baron ha escollit per satisfer els seus desitjos... de paritat.

No hay comentarios: