lunes, 21 de mayo de 2007

Els enigmes de les Cinc Sènies

L'alcaldable d'Esquerra Unitària, Joan Fàbregas, ha carregat avui amb duresa en unes declaracions a Mataró Ràdio contra la seva excompanya de coalició Quitèria Guirao, l'actual regidora de Ciutat Sostenible i Llicències. És obvi que els homes d'Esquerra Unitària aprofiten qualsevol escletxa per atacar aquells amb qui han compartit -a males- uns quants cursos polítics, almenys des de 2003, perquè combaten per segments semblants de l'electorat, tot i que no iguals. Però també és clar que al voltant de l'incendi que es va produir ara fa tot just vuit dies hi ha massa preguntes que floten a l'aire sense resposta.

Les dues primeres són per a Quitèria Guirao: perquè portant la regidoria de Llicències i havent actuat amb contundència en el camp de les antenes de telefonia mòbil no ha tancat en els quatre anys de mandat un negoci a totes llums il·legal? I perquè quan els serveis de premsa de l'Ajuntament reconeixen que el negoci de la fàbrica tèxtil cremada però sobretot el pàquing de les Cinc Sènies Quitèria Guirao es nega a fer declaracions als mitjans? Les següents preguntes són també per a Iniciativa: perquè el dissabte al vespre Jaume Graupera mira de tapar la qüestió assegurant que en el proper mandat si que tiraran pel dret en prohibir usos no agrícoles a la zona agrícola de les Cinc Sènies? Hi ha encara més qüestions pels hereus del PSUC: per què Salvador Milà va permetre que aquest negoci il·legal seguís funcionant i, segons el propietari dels terrenys Joan Dorda, va arribar a firmar un document manuscrit on l'extotpoderós regidor d'Urbanisme li donava via lliure sine die?

Però no només ICV ha d'aclarir aquestes qüestions. Els socialistes també haurien de donar la cara respecte algunes coses: per què Arcadi Vilert reconeix que el pàrquing no tenia llicència i que des de 1997 -fa deu anys!- s'està tramitant? Tant llargs són els processos administratius? Perquè no se li diu que no si està fent una activitat no agrícola en una zona que en principi només pot acollir aquests usos? Són els socialistes els que no han volgut enemistar-se amb Joan Dorda, el propietari dels terrenys, per alguna raó que se'ns escapa? Què té a veure que Dorda figuri en el número 21 de la llista del Partit Popular en aquestes eleccions? I parlant del Partit Popular, perquè ara el Paulí Mojedano proposa construir només el deu per cent dels terrenys de les Cinc Sènies i n'hi diu Sant Simó i ho vol sotmetre tot a referèndum?

Masses preguntes sense resposta. Farien bé Joan Mora (CiU) -que ja es va mostrar prou contundent a mitjans de la setmana passada- i Francesc Teixidor (ERC), els únics no esquitxats per l'afer, de demanar responsabilitats als seus oponents -en el cas de Mora- o companys de govern -en el cas de Teixidor-.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola ¿donde está el periodista que siempre me ha gustado (profesionamente)?.

Vaya, os felicito. No me lo esperaba.

Entrando en el Tema: Hay un párking que vende, alquila aparcamientos, en Mataró desde hace años, y no tiene ni licencia, ni medidas de seguridad. Hay vecinos que viven al lado. No hace falta que me digais que se lo digamos o denunciemos a la Sra. Guirao. Lo hicieron unos vecinos personalmente hace casi dos años. Y hasta hoy. Nada de nada. Y el parking lleno de coches sin un triste extintor.

Cuando se queme algún día (espero que no nos afecte a los vecinos), verás como sale en TVM enseñando un Decreto para cerrarlo. Bueno no será ella, por que van listos estos para sacar si acaso 1.

Sí así estamos, y cuando la ví en el debate y hablaba del consell de Cerdanyola, debió contar la verdad por que ha sido vergonzosa su actuación. Está publicada por la red. Y lo que dicen es cierto.

Y NO SE LE CAE LA CARA DE LA VERGUENZA.

No se si dejais apostar aquí, pero podemos apostar si no sale la QUITERIA donde acabará, con un chollo de trabajo. Sino al tiempo.

Seguid así cuando los hechos sean verídicos.

Anónimo dijo...

"Hi ha encara més qüestions pels hereus del PSUC: per què Salvador Milà va permetre que aquest negoci il·legal seguís funcionant i, segons el propietari dels terrenys Joan Dorda, va arribar a firmar un document manuscrit on l'extotpoderós regidor d'Urbanisme li donava via lliure sine die?"
Doncs mira que es fàcil, on es el document que diu el Sr. Joan Dorda que li va signar el senyor Milà? Ah! ja, ja, s'ha cremat a l'incendi? Que ho faci public si es veritat!

Adam Alonso dijo...

Us deixo un link amb un article que ens ha redactat la Mnebrera a Janhihaprou.

salutacions,

http://janhihaprou.blogspot.com/2007/05/comproms-entre-la-independncia-i.html