miércoles, 7 de marzo de 2007

El PSC capitalitza la bloquesfera política

Els socialistes arrasen a la bloquesfera amb el major número de planes. En tenen 22. A més, són l’únic partit que compta amb blocaires que pengen un post diari religiosament. Mai fallen ni el primer secretari Ramon Bassas ni l’alcalde Joan Antoni Baron, a qui el periodista Saül Gordillo ha betajat com a "Candidat 2.0". Parlen quasi sempre en clau local encara que Baron fa incursions a la política nacional i Bassas combina sovint els continguts polítics amb l’art i la poesia. Tots dos ho fan sempre en català. En canvi, Antoni Cuadras ha reactivat el seu bloc després d’una pausa i escriu diàriament i alternativa en català i castellà. La major part dels blocaires socialistes pengen els seus nous textos en un marge de 5 dies com a màxim, i barregen qüestions estrictament personals amb temes polítics locals i nacionals. La meitat d’ells ho fan pràcticament sempre en castellà. De blocs socialistes n’hi ha 5 que estan inactius des de fa més de 15 dies. El post més antic és de Ferran Asencio, que no actualitza des de l’onze de desembre.

Al PSC, el cap de llista dóna exemple amb textos cada dia. En canvi, el candidat de CiU Joan Mora no actualitza des de fa quasi quinze dies. Dels 8 blocs nacionalistes, el més actiu és el militant David Morgades amb un post cada dos dies com a mínim. Últimament es dedica a escriure contes en què els nacionalistes representen els bons i els socialistes els dolents. A Morgades el segueix de prop el regidor Joaquim Fernández, amb una periodicitat similar. Ell parla sempre de política. La responsable de comunicació del grup Municipal, Marta Agulló, també penja un post per setmana com a mínim. La resta de blocs convergents tenen una periodicitat molt irregular.

El blocaire més actiu d’ICV és Jordi Merino, encara que no ha publicat res des del 28 de febrer. D’ecosocialistes amb pàgina personal només n’hi ha cinc i escriuen sobre continguts que, sovint, no tenen res a veure amb la política local. El del president comarcal Joan Lleonart és molt personal. Per la seva banda, el president local Toni Guirao només parla del Sàhara. Tots ells són poc actius.

ERC ha posat en marxa un bloc per al seu candidat. Amb aquest en sumen quatre. Francesc Teixidó escriu molt poc i no ha definit cap estil. Antoni Soy no escriu pràcticament res des que va ocupar la secretaria d’indústria, i Pol Ramentol també té el bloc molt abandonat. A l’hora d’escriure, els independentistes encara són més inactius que els ecosocialistes. L'excepció és el membre de l'executiva Joan Safont, el degà dels blocaires republicans a Mataró. Ell escriu un o dos posts setmanals molt heterogenis però amb un fort component polític.

El PP passa dels blocs. Només en tenen les Noves Generacions. El seu és un dels blocs més incendiaris de la bloquesfera local, conegut sobretot pels insults propinats en un dels primers posts. Els temes sempre són polítics i hi predominen els relacionats amb la confrontació nacional espanyola, la seguretat i la immigració. L'escriuen en castellà.

La CUP també ha apostat pels blocs. Joan Jubany i Juli Cuéllar n’escriuen un o dos per setmana. Ells compten però amb el bloc més abandonat de la xarxa política de Mataró. Toni Delgado no escriu des del 26 de juny.

En general, tots els blocs tenen una llista d’enllaços reduïda al propi entorn polític i fan poca xarxa.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Un detall, no us heu deixat de comptar el bloc d'en Joan Safont? Amb aquest, ERC sumaria quatre, no?

Oriol Burgada dijo...

Error (gran) esmenat. De fet, podeu comrpovar que Joan Safont és a la llista d'enllaços des de la creació d'aquest bloc. Moltes gràcies.

Unknown dijo...

Oriol:
Hauries d'explicar quin és el criteri que apliques pel qual defineixes com a poc actius els blogs.

En fi ...

Moltes felicitats pel vostre blog

TONI

Oriol Burgada dijo...

Toni,

Es considera que els blogs més actius són els d'actualització diària. Per tant, els poc actius són els que s'actualitzen amb menys assiduïtat.

Gràcies Toni.

Anónimo dijo...

Cibercampanya i videos YouTube dels governants mataronins amb totes les seves falses promesses anteriors 2003, i els ciutadans emprenyats!!
L’ÚLTIM AQUEST: www.youtube.com/watch?v=X8ob8GrxlS4
www.youtube.com/watch?v=AMcyrQIOypM
www.youtube.com/watch?v=wjn6GFvpazw
www.youtube.com/watch?v=cB1bHf-_NJo
Cibercampanya i videos YouTube dels governants mataronins amb totes les seves falses promesses anteriors 2003, i els ciutadans emprenyats!!