martes, 13 de marzo de 2007

Pep Riera i la CUP

Demà dimecres la Candidatura d'Unitat Popular presenta una plataforma de suport anomenada Mataró Viu entre els integrants de la qual hi figura l'històric líder de la Unió de Pagesos Pep Riera. Riera és, en realitat, l'únic nom destacat -l'únic fitxatge estrella- dels integrants de la plataforma, perquè la resta ja era pública la seva pertinença a l'entorn de la CUP. El cas de Riera és paradoxal. D'haver estat sondejat pel president Maragall per portar l'àrea d'Agricultura en el primer govern tripartit -abans de la seva constitució-, Riera va passar a donar suport a ICV, després a Esquerra Republicana i ara finalment a la CUP, de manera que segueix una trajectòria tendent a l'extremisme. No és, però, l'única persona nova a l'entorn de la CUP: també hi ha l'arquitecte Agàpit Borràs, que de posicions psuqueres també darrerament ha flirtejat descaradament amb els joves independentistes comandats per Xavier Safont-Tria i Carme Polvillo, tot i que no ha arribat a afirmar el seu suport públicament. És simptomàtic que, quan més grans es fan, més radicals es tornen les velles glòries de la ciutat. No era al revés (tendència a moderar-se amb el pas dels anys?).

2 comentarios:

toni delgado dijo...

en qüestions de política fer judicis de valor darrera una pantalla pot ser un xic arriscat. Al cap i a la fi les societats són dinàmiques i els seus agents també.L'immobilisme és mala cosa, i a aquestes alçades confondre coherència amb puresa de sang, o d'ideals, que segons com es miri ve a ser al mateix, no deixa de tenir la seva part morbosa. En aquest cas hi ha, però, una solució ben fàcil: parlar amb en Pep o amb l'Agàpit, cara a cara, mirant-los als ulls...i a veure que diuen. Després es publica al bloc i llestos.

Cordialment

Toni Delgado

Xavi dijo...

És una possibilitat Joan, però n'hi ha una altra: que els partits en els quals confiaven hagin abandonat els seus ideals quan han tocat el poder... això només ho saben ells!

Ivan Terra