sábado, 12 de mayo de 2007

Noves idees?

Ahir parlàvem de l'inici de campanya i de com els partits cada cop intenten "robar" de forma més evident els colors referencials de les altres formacions per intentar arribar a un electorat més ampli. Avui ens referirem als lemes de campanya i començarem pel PSC de Mataró. El seu eslògan és genèricament a tot Catalunya "Noves idees" i a Mataró "Nous temps". El primer el veiem en els cartells electorals penjats a diversos indrets de la ciutat -ja hi estaven abans de l'inici de campanya, va denunciar el PP- mentre que el segon eslògan apareix en altres materials de la campanya del PSC.

És cert que el candidat socialista representa uns nous temps pel PSC de Mataró, una nova manera de governar la ciutat i fins i tot un cert canvi de prioritats en l'acció de govern. Ara bé, de noves idees en el programa electoral del PSC de Mataró n'hi ha ben poques. O si n'hi ha, no són l'element que els socialistes precisament destaquen. El programa de Baron està ple de propostes -compromisos, insisteix a dir-ne ell- que són una pura i simple continuació de la voluntat social del PSC en els darrers 28 anys de govern -o 27, com diu CiU, depén de com ho comptis-: més autobusos, més places de pàrquing, més policies, més escoles bressol, més centres cívics, més pisos (això si que és nou, vistos els pocs que s'han fet en quatre anys)... El 2003 es parlava de Tecnocampus, però ara que ja hi hem posat la primera pedra, cap altra megaprojecte l'ha substituït.

El lema de les noves idees, doncs, queda molt bé -de fet és un clàssic; Tony Blair va guanyar les eleccions de 1997 sota l'eslògan de "New Labour, New Britain" (un nou laborisme, una nova Gran Bretanya)- però no respon exactament a la realitat. Nous temps per al socialisme mataroní segurament si, noves idees... més aviat no. Els eslògans electorals genèrics sovint encontillen els candidats i les seccions locals dels partits. En aquest cas, queda demostrat que és així.

1 comentario:

Anónimo dijo...

El lema "Nous temps" (com el de "Nous idees") també el podeu trobar a molts cartells del PSC d'arreu de Catalunya, no és exclusiu de Mataró.