jueves, 26 de abril de 2007

...i ja en som onze!

Ahir al migdia a nivell polític saltava la notícia que finalment una onzena formació es presentarà a les eleccions municipals del 27 de maig a Mataró: el Partit Republicà Català (PRC). És a dir que a l'Alternativa Vecinal i la CUP que ja es van presentar el 2003 en aquesta ocasió hi haurem d'afegir Esquerra Unitària, Plataforma per Catalunya, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía i ara també el PRC. Hi haurà doncs més partits sense representació a les eleccions (sis), que partits amb representació a l'Ajuntament(cinc), dada que alguna cosa deu voler indicar: o que realment cal més oferta electoral perquè l'actual no satisfà els votants o que hi ha moltes ganes de reclamar presència pública de persones o col·lectius que en realitat ideològicament ja estan representats en el mapa polític. A aquesta segona tesi s'apuntava ahir l'exlider de PSUC Antoni Segarra al debat Pantalla Oberta de Televisió de Mataró, pel qual les cinc forces amb representació a l'Ajuntament ja representen actualment les grans sensibilitats del país.

Més enllà de que es presentin candidatures cal saber perquè es presenten, amb quin objectiu quan és obvi que difícilment treuran cap regidor. Avui, en una entrevista a Mataró Ràdio, el màxim responsable del PRC a nivell català, el mataroní Agustí Soler, aquest ha negat avui que el PRC es presenti per treure vots a ERC, amb qui comparteix ideari independentista. És el que molts sospiten i més recordant que Agustí Soler era l'altra regidor del Partit per la Independència (PI) -el primer edil era la corrosiva Pilar Rahola- que va participar en la creació d'aquest efímer partit el 1996, quan aquest es va escindir d'ERC ("bifurcar", en deia l'exsecretari general d'ERC, Àngel Colom). El 1999, l'únic cop que el PI es va presentar a unes municipals, la candidatura liderada a Mataró per Albert Pons va treure pocs més de dos-cents vots... del tot necessaris perquè l'ERC de Jordi Surinyach no pogués entrar a l'Ajuntament...

A Agustí Soler el vam poder veure per última vegada de forma pública a Mataró en la presentació d'un llibre seu respecte el cas Egunkaria, el març de 2004, a Robafaves. Ara ha col·locat a alguna persona propera -el candidat es diu Roger Soler i és d'Arenys- per encapçalar la llista del seu partit. Veurem què dóna de si aquest enigmàtic personatge. I si realment això té incidència en la llista de Francesc Teixidó a Mataró.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Crec que abasn de jutjar a una persona cal donar un vot de confiança, no he sentit ha parlar mai d'en Roger, ara bé, pel que sé l'Agustí Soler va ser Regidor a l'Ajuntament de Barcelona i ho va fer força bé, perquè no el seu fill? com a mínim tindran uns mateixos ideals.