lunes, 2 de abril de 2007

El PSC va amenaçar d'expulsar ERC del govern

L'agitació de la setmana passada, causada per la nova proposta de trasllat de la fàbrica de Can Fàbregas, va "tapar" una altra situació prou interessant que, curiosament, semblava una rèplica local de l'estrambòtica situació creada al Parlament de Catalunya arran de les mocions en favor de l'autodeterminació impulsades per CiU i ERC. En aquest cas es tractava de les relacions entre el PSC i ERC dins el govern municipal.

El fet és que dimarts al matí, tot i que teòricament havia dit als seus socis de govern que anava a a Andorra, el portaveu del grup municipal d'ERC Francesc Teixidó i el coordinador de Prohabitatge, Sergi Penedès (número 2 a la llista dels independentistes), es van desplaçar fins a Londres per conèixer de primera mà la feina d'una firma britànica dedicada a convertir contenidors prefabricats en cases normals i corrents. Els republicans volien apuntar-se un "trumfo" i emportar-se a Mataró la idea, sent la primera ciutat catalana en fer-ho. Així, sense dir res al servei de premsa de l'Ajuntament, van convocar alguns dels grans mitjans nacionals -TV3, Catalunya Ràdio, El Punt- i van fer una presentació pública de la proposta -que la resta del govern així com l'alcalde Baron desconeixien de dalt a baix- al mig de la capital britànica.

Quan els homes forts del PSC se'n van assabentar, dimarts al migdia -van sortir al Telenotícies Migdia d'aquell dia- se'ls van posar els pèls de punta, sobretot perquè Teixidó sembla que es va saltar diverses reunions claus relacionades amb la nova proposta de l'afer de Can Fàbregas que s'estava cuinant aquell dia. Però aquesta només va ser la primera part de la història, perquè dimecres, un cop ja s'havia fet pública l'estrambòtica idea de traslladar la fàbrica (acceptada per la tranquil·la Maria Rosa Cuscó), Teixidó apareixia a primera hora del vespre en un mitja de comunicació de la ciutat desmarcant-se de la nova proposta del govern (que la companya Cuscó havia avalat, recordem-ho). Al sisè pis de la plaça de les Tereses llavors si que van dir prou i es va produir una trucada d'alt voltatge polític que podria haver estat crucial: els socialistes van amenaçar als seus companys de govern que, o rectificaven immediatament les seves declaracions, o l'endemà no calia que ocupessin les seves cadires. El diligent Teixidó així ho va fer, per poder salvar la cara. Divendres al matí, Teixidó i Baron es van reunir a la Casa Gran per parlar de totes aquestes qüestions. El resultat de la reunió no ha transcendit.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

És el mateix que fan els d'ICV amb la seva militància. La única diferència és que uns ho fan amb els socis de govern i d'altres amb els membres de la seva família política.
Quin nivell!

A.A.

Anónimo dijo...

Uuuuh, que valents aquests socialistus, a un mes de les eleccions expulsen els amiguets!

Anónimo dijo...

I dels socialistes que es treuen els ulls directament als seus blocs? Amb qüestions personals-sentimentals incloses, boicots personals, vendettas i tota la pesca, res??