miércoles, 11 de abril de 2007

La crisi torna a CiU

La caiguda de Maria Rosa Cuscó del número tres al número cinc semblava que havia de ser la gran notícia política del dia. Ahir al vespre, però, a banda dels independentistes, el comitè electoral de CiU també estava reunit. Ho va estar molta estona, fins la una de la matinada, i va ser una reunió molt tensa, on Joan Mora va comunicar a Antoni Valls -que fins ara s'havia posicionat com el seu home de confiança en temes urbanístics- i a Josep Lluís Martí, els dos d'Unió Democràtica (Martí n'és el president local), que no anirien a la llista del 27 de maig. Va ser un gerro d'aigua freda pels altres dos, que esperaven formar part de l'equip de Mora i que havien manifestat la seva il·lusió de seguir.

Aquest matí, la notícia saltava a la primera plana de l'actualitat política a través del diari digital capgros.com. Acte seguit, Josep Lluís Martí i Antoni Valls convocaven una roda de premsa a les quatre de la tarda per explicar als mitjans la situació creada arran de la seva exclusió. Abans, però, ha transcendit que Antoni Valls havia presentat l'acte de dimissió i en una entrevista a Mataró Ràdio ha insinuat per primera vegada la possibilitat de presentar-se sota unes sigles pròpies. Una possibilitat poc probable i que segurament no reeixirà, però que cal tenir en compte per l'impacte que podria tenir en el primer partit de l'oposició. Veurem com segueixen les coses.

Alguns militants de la federació ja han reaccionat davant la notícia. Caldrà veure si és només l'opinió d'un militant o realment l'aterratge de Joan Mora com a candidat no ha estat tan suau com es preveia i Mora comença a tenir gent descontenta tan a CDC com a UDC. En tot cas, la crisi torna a Convergència i Unió.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

No és la opinió de només un, en som molts els que estem desencantants de CiU i d'aquest candidat. Ja n'hi ha prou d'enganyar a la gent Mora!!! No se'ns va informar de res!!! el problema no és Unió, sinó el grup d'amics que heu format una llista de mediocres, començant per en Mora, Fernández, i Vicent Garcia, que ha posat a la llista els seus amics de les aigües.

Anónimo dijo...

Ostres, ostres, hem recorda el mateix cas que va passar a ICV, i en part al PSC... que passa?

Anónimo dijo...

El problema és Unió o en Pitu Martí? Mentres hi anava tot era molt guai, ara que no hi va en diu pestes.

Anónimo dijo...

Ei, ja comença la gran donada de baixa de gent d'ICV. Han començant en Miguel Guillén i d'altres...