miércoles, 18 de abril de 2007

La FAVM entra en política

La Federació d’Associacions de Veïns va emetre dilluns a la tarda un comunicat on recorda que els presidents d’associacions de veïns o membres d’una junta que es presenten en llistes electorals el proper 27 de maig ho fan a títol individual i en cap cas en representació de l’entitat que agrupa les associacions de veïns de la ciutat.

És una manera de treure's les puces de sobre davant la presència de persones com Santi López, expresident de la Federació, a les llistes d’ICV, de Carlos Fernández –president de l’associació de veïns de Vista Alegre- en les del PSC, d’Antonio Ruiz –membre de la junta de l’associació de Cerdanyola- que és el cap de llista de l’Alternativa Vecinal i també de Miquel Torner o Agàpit Borràs -dos activitats veïnals de Rocafonda- que estan o bé a la llista o bé als entorns de la CUP. En la nota també s’afegeix que cap d’aquestes persones pot representar la FAVM en un acte públic a partir d’ara.

Curiosa paradoxa: el moviment que en punts claus del mandat ha estat la veritable oposició al govern municipal ara es passa a fer política i almenys en el cas de Santi López "canvia de bàndol" -que hi té tot el dret, per cert- perquè passarà de tenir aquesta actitud d'oposició a coresponsabilitzar-se de l'acció del govern tot i que molt difícilment entrarà com a regidor. Tot plegat no fa més que recordar que les associacions de veïns, per alguns, són moviments prepolítics o parapolítics, que serveixen per moure's a l'entorn de l'Ajuntament sense ser-ne regidor ni tenir cap càrrec electe. Veuran com s'ho fan els de la Federació d'Associacions de Veïns el dia del seu debat electoral i qui pregunta què (i en nom de qui, és clar!).

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Aquest comunicat la FAVM l'ha fet sempre.

Anónimo dijo...

Hay que tener un poco mas de memoria, seguramente por su jueventud los autores no se acuerdan o no se quieren acordar de ciertas cosas.
Esto ha pasado siempre, siempre en las listas electorales los partidos tradicionales han copado cargos del movimiento vecinal para ir en las listas
Ejemplos
Melero, Remigio, Consol prados, el Fernández de Vista Alegre, el presidente de la AA.VV de la Llantia por parte del PSC. Por parte de ICV hay multitud de ejemplos en Cirera en la anterior lista del 2003, en Mataró Centro, En Peramas Esmandias, en la misma junta de la FAVM, otros menos vistosos pero que también han ido ha sido Trincher en ERC etc, etc

Por cierto en estas del 2007 se te ha olvidado el Presidente de la LLantia que también va en las listas del PSC.

Lo que la FAVM dice es lo que esta reflejado en su reglamento, al que Fernández hace poco caso por cierto. Este dice que no se pueden poner los cargos de la FAVM en ningún tipo de propaganda electoral y Fernández lo escribe en su curriculum que esta colgado en la pagina del PSC. Eso si que no se puede hacer y es lo que la nota de la FAVM recuerda a todo el mundo

Anónimo dijo...

I aquesta dèria que li heu agafat a en Carles Fernandez? Que algú me la expliqui!

Anónimo dijo...

Això és un blog cooperatiu o ja és directament el blog d'en Joan Salicrú.

Ho dic perque en Burgada porta 10 dies sense escriure-hi cap post...

Anónimo dijo...

Perquè la dèria a en Carlos Fdez que algú ho pregunti obertament... i pari atenció.

Anónimo dijo...

Exacte, Joan, aquest comunicat es fa sempre abans d'eleccions municipals. I sempre hi ha gent del moviment veïnal a les llistes. Precisament això el que demostra és que el moviment veïnal és plural, perquè hi ha gent que en forma part a llistes molt diverses, i així es callaran els que sempre deien que són un satèlit d'ICV.

Anónimo dijo...

Vaig escriure-us un comentari a aquest tema i no l'heu publicat. Per?