martes, 17 de abril de 2007

Montilla engega la precampanya

Foto: Marcos Lossius (capgros.com). Montilla signant autògrafas a davant de la nova Anxaneta.


Déu n'hi do aquest vespre els socialistes. Els homes liderats per Ramon Bassas han fet una demostració de força i han omplert fins la bandera -quedaven mitja dotzena de cadires lliures- tot el Foment Mataroní, per tant quasi unes cinc-centes persones. És més del que hi havia per exemple en els darrers actes en espai tancat del PSC a Mataró, fets al Casal Nova Aliança, on hi cap menys gent i en canvi fa de fàcil omplir. Val a dir, però, que entre els assistents hi havia els grans gerents de l'Ajuntament, aquelles persones com la directora de l'IMPEM o el director de Tecnocampus a qui el govern ha convidat personalment amb ànim d'acabar d'omplir l'espai. Unes invitacions que no ajuden a dissimular la barrija-barreja entre acte institucional i acte de partit que ha desprès la vinguda de Montilla a Mataró: primer passeja per la nova Anxaneta i dos nous centres en construcció de la ciutat, després passa per l'Ajuntament i finalment protagonitza un míting del PSC on fa referència a la visita anterior.

Pel que fa al contingut del míting i als discursos que han pronunciat tan Baron com Montilla res de nou sota el cel. Tan l'un com l'altre han atiat la confrontació amb l'oposició, tan amb CiU com el PP, però sobretot amb aquest últim partit que els socialistes saben què és el que pot calentar -per reacció- el seu electorat tradicional, que tem que en part es torni a quedar a casa com a les últimes autonòmiques. Per això els discursos de Baron i Montilla, molt programàtics, han citat un rera l'altre les conquestes dels governs socialistes a Mataró, a Catalunya i a Espanya. El moment més lúcid de Baron, que estava inusualment nerviós, ha estat quan ha dit que el seu veritable rival és en aquests comicis l'abstenció. No sé si aquests discursos de to baix, de lleis i dades i conceptes, serviran precisament per aixecar de la cadira aquells a qui la política ja no els diu res.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Felicitats a la família socialista perquè, malgrat tot, sou capaços d'anar plegats i fer-ho veure, a més amb el recolzament del vostre general en Montilla.
D'altres, esperem que el seu president no sigui capaç de recolzar el seu candidat local, després de tot el que ha passat a nivell intern, i no parlo de CIU, parlo d'ICV perquè sinó es trobarà uns quants carnets en aquell mateix acte sobre l'atril.

militanta ICV emprenayada,

Anónimo dijo...

Per què no dues a Sergi Bonamusa de passeig per l'Antonio Machado i l'Anxaneta i l'Elna? No entenc, quan el PSC ha fet taaant per l'educació...

Aquest govern és la repera!

Anónimo dijo...

A això es diu electoralisme amb diners públics.

Anónimo dijo...

esto parece otro blog socialista....hay más partidos que han hecho actos este fin de semana, y más interesantes y no os habéis dignado ni a comentarlo....Por cierto, ya tenéis vuestro carnet socialista, hay uno que sé que lo ha solicitado..

Anónimo dijo...

heu actualitzat molt aviat avui, oi?

Anónimo dijo...

quina de coses es poden intuir d'IC en aquest post!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!http://jordimerino.blogspot.com/2007/04/aix-si-s-una-coaliaci.html

Anónimo dijo...

Els socialistes van destrossar la cartera d'Educació i sols un paio com el Comas, que l'unic dolent que té és ser d'ICV al mateix temps que el graupera, ho ha fet reviscolar. Despres los diaris no el posaran, la radio d'un, la tele de l'altra tampoc i ni el capgros ni l'altra...

Es patetic pero estem en una dictadura mediatica dels socialistes de la que aquest blog no s'escapa!