miércoles, 25 de abril de 2007

On són els joves d'ICV?

A tots nivells, Iniciativa per Catalunya Verds intenta presentar-se com el partit dels joves: al Parlament Europeu amb Raül Romeva, al Congrés dels Diputats amb Joan Herrera i a Barcelona amb Dolors Camats exercint de portaveu del partit. A Mataró, després de la marxa de Salvador Milà com a cap de llista, semblava que aquest estil es podria implantar i que el proper cap de llista -el de 2003- podria no arribar a la trentena. En aquella llista, en els primers llocs, hi figuren dos joves, Laura Aguilar i Carles Spa que semblava que podrien arribar a fer el relleu. La cosa, però, no va anar com s'esperava i el 2003 el cap de llista va ser Jaume Graupera, que es presentava amb la voluntat de fer de pont entre la generació de la Transició i els candidats del segle XXI, com si el salt fos massa gran per fer-lo d'un sol cop.

Graupera, però, es presentava amb diversos joves -una mica més gran que els anteriorment descrits- que podrien haver agafat el relleu el 2007. Bàsicament es parlava de dos: Jordi Merino -heterodox militant que combina el pacifisme amb les processons i els pessebres- i Joan Lleonart, orgànicament president comarcal del partit. Doncs ara cap dels dos figura a les llistes per desavinences amb Graupera, que els van portar a deixar els seus càrrecs a la comissió política local. Merino i Lleonart, en companyia de militants com Miguel Guillén -que ha desaparegut completament de mapa-, van intentar plantar batalla a Graupera per liderar la llista, però sembla ser que des de Barcelona els van tallar les ales. Aquest 2007 ICV presenta unes llistes sense cap jove en els primers llocs: Jaume Graupera, Conxita Calvo, Toni Guirao, Quitèria Guirao i Santi López. La missió de rejovenir el partit, que a la resta de Catalunya i altres estaments ha funcionat, a Mataró ha fet figa.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

el joves d'ICV han donat una lliçó de moral a les velles glòries d'ICV. Han demostrat que en política el més important no és estar-hi sigui com sigui i mantenir el modus vivenda. Es pot fer política de moltes maneres, però està clar que les males arts de Graupera i companyia han fet que en aquesta llista no NI HA NI UN JOVE.
ja ho explicaran, sempre ho fan.

una pena.

Anónimo dijo...

Estimats companys, em dirigeixo a vosaltres per comunicar-vos la url del bloc de la candidatura d'Esquerra Unitària per a les eleccions 2007.

Es aquesta: http://eumataro.bloc.cat

A Vilassar de Mar tenim http://euvilassarm.bloc.cat

Espero ens inclogueu als vostres enllaços.
Salut.

Anónimo dijo...

Eso digo yo. ¿Dónde están los jóvenes? Algún día se explicará.

Anónimo dijo...

La resposta és fàcil, els joves els d'ICV estan treballant en el món associatiu.